EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банкери лобират за по-леки реформи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банкери лобират за по-леки реформи

mail11:16 | 25.01.2010прегледи 673 коментарикоментари 0


Висши банкери от Wall Street, които ще вземат участие в Световния икономически форум, ще използват срещата в Давос, за да лобират срещу строгото прилагане на плана на Барак Обма, имащ за цел да намали търговската активност на банките, съобщава Financial Times. Банкерите ще се противопоставят на разделянето на големите финансови институции и ще настояват за съгласуване на условията по схемата „твърде голям, за да фалира”.
„Не става въпрос за големината, а за взаимодействието,” коментира един от банкерите. Изпълнителни директори заявиха, че тихо ще се противопоставят на реформите с цел да избегнат „сблъсъка”, който американският президент обеща да постигне.
Милиардерът Джордж Сорос приветства президентския план и очаква той да реструктурира големите банки на Wall Street. „Ако бъде прието новото законодателство, ще сме свидетели на края на институцията Goldman Sachs, такава, каквато я познаваме,” заяви Сорос.
Банкерите бяха стимулирани от британския финансов министър Алистър Дарлинг, който настоя за разделяне на дейностите и отхвърли идеята за ограничаване на размера на банките.
„Една институция може да бъде разделена и да бъдат създадени отделни юридически лица, но не това е целта,” коментира пред Sunday Times Дарлинг. „Целта е да се установи връзка между тези единици при техните финансови транзакции.”


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg