EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Банк Аустрия обяви журналистически конкурс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Банк Аустрия обяви журналистически конкурс

mail09:20 | 25.07.2011прегледи 470 коментарикоментари 0


Австрийската информационна агенция АПА и Банк Аустрия Кредитанщалт обявяват и тази година конкурс за журналисти от Източна Европа "Writing for CEE", съобщи софийският офис на община Виена.
Наградата ще се връчи за осми път и носи парична премия от 5000 евро. До 31 юли 2011 г. могат да бъдат изпратени журналистически материали, публикувани в периода от 01.08.2010 г. до 31.07.2011 г.
В конкурса могат да участват и стенограми на радио- и телевизионни предавания или онлайн-публикации. Носителят на тазгодишната награда ще бъде обявен през  ноември по време на тържествена церемония във Виена. Две български журналистки са били сред наградените през годините от съществуването на конкурса "Writing for CEE".
През 2005 година Диана Иванова спечели първо място с портрета си на безименна българка, живееща във Виена, като символичен образ на меланхоличния имигрант от Източна Европа. Янина Драгостинова вече два пъти поред се класира на второто  място в международния журналистически конкурс и тази година е член на международното жури.Учредената през 2004 година награда се връчва с цел да
стимулира дискусията в медиите по въпросите на европейската интеграция. Учредителите смятат, че това не е награда на Европейския съюз, а е Европейска награда, насочена специално към страните от Източна Европа. Журито ще отличи журналистически материали, които разглеждат европейската тематика през погледа на Източна Европа и помагат за преодоляването на границите и предразсъдъците, като по този начин обогатяват културното многообразие. Сред членовете на тазгодишното жури са българската журналистка Янина. За участие в конкурса трябва да се изпрати журналистическият материал на оригиналния език, превод на английски, а така също автобиография на автора. Допълнителна информация и формуляр за кандидатстване могат да бъдат намерени в интернет на адрес www.apa.at/cee-award.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161