EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Баневи арестувани във Франция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Баневи арестувани във Франция

mail16:45 | 26.10.2018прегледи 1058 коментарикоментари 0


обновена/ Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес. Това научи "Хоризонт" на БНР от два независими източника в службите.  Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти. Акцията е на парижката полиция.

Николай Банев и съпругата му са задържани в 8,50 ч. в Ница, а не в Париж, обяви по-късно зам.-главният прокурор Иван Гешев. Разследва се източването на приватизираното предприятие "Полимери" в Девня, каза още той.

"1800 души работиха там, сега са нула", каза Гешев. Разследването е започнало преди 2 месеца. То е за пране на пари, документни измами, длъжностни присвоявания.

На адреси в София и страната се извършват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели. Досъдебното производство е за данъчни и документни престъпления, длъжностно присвояване и пране на пари.

Завод "Полимери" АД беше приватизиран от бизнесфамилията Николай и Евгения Баневи, а през 2012 година беше обявен в несъстоятелност. Последваха години на безстопанственост, белязани от аварии с опасни субстанции, изоставени на площадката на предприятието и милиони инвестирани от държавата, за да бъдат изнесени от страната.

Миналата година след посещение в завода "Полимери", премиерът Бойко Борисов  обяви приватизацията му за "разбойническа". Разказа, че е говорил с главния прокурор Сотир Цацаров и прокуратурата проверява приватизацията на завода

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099