EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Балканските медицински сили със седалище в Скопие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Балканските медицински сили със седалище в Скопие

mail10:34 | 07.10.2016прегледи 889 коментарикоментари 0


В казармата "Илинден" в Скопие официално бе открито постоянното седалище на Балканските медицински специални сили, съставени от представители на армиите на шест страни, съобщи МИА. Балканските медицински специални сили са съставени от военни от Македония, Сърбия, Албания, Черна гора, Босна и Херцеговина и Словения, с подкрепата на Норвегия и САЩ.
Този крупен регионален проект има за цел да изгради регионални медицински капацитети, които ще бъдат способни да дадат бърз отговор на широк спектър кризисни ситуации, като например природни бедствия, каза македонският министър на отбраната Зоран Йолевски.
Министърът на отбраната на Сърбия Зоран Джорджевич, чиято страна първа пое командването на общо 86 членове на Балканските медицински специални сили, което ще се сменя ротационно на две години, подчерта, че всички държави в региона са изправени пред едни и същи предизвикателства, които изискват съвместен отговор за тяхното решаване и подчертават необходимостта от общи действия с цел поддържане на международната сигурност.
Представителят на Пентагона полковник Кевин Хил, отправяйки поздравления към шестте страни - членки на Балканските медицински специални сили, изтъкна, че това не е обикновена военна част, а е уникална многонационална част, отговаряща на стандартите на НАТО и е конкретен пример за регионално сътрудничество.

Източник: БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3886