EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Балкански новини:Сърбия –ЕС, Гърция - Иран

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Балкански новини:Сърбия –ЕС, Гърция - Иран

mail13:34 | 30.11.2015прегледи 1109 коментарикоментари 0


Първите глави от преговорната платформа между Сърбия и ЕС може да бъдат отворени още през декември. Това разкри пред РИА Новости ръководителят на групата по преговори на Сърбия за встъпване в Общността Таня Мишчевич.
„Първите глави от преговорната платформа на Сърбия и Евросъюза може да бъдат открити след две-три седмици. Това ще се случи в рамките на междуправителствена конференция на държавите-членки на ЕС от една страна, и на страната-кандидат – от друга; по време на срещата на Европейския съвет, Съвета по общи въпроси, или Съвета по външните работи“, уточни Мишчевич.
Според него първите отворени глави може да бъдат 32 и 35, които са посветени съответно на нормализацията на отношенията с Косово и въпросите за финансовия контрол. Едва след това ще се премине към глави 23 и 24, които разглеждат системата на правосъдието и сигурността, миграцията и борбата с организираната престъпност.

БВП на Гърция се е свил с 0,9% през третото тримесечие на 2015 година, предаде AFP, позовавайки се на гръцката статистическа служба.
В първото си изчисление в средата на ноември службата разчиташе спадът да е около 0,5%. На годишна база БВП е отчел спад от 1,1%.
В същото време, статистическата агенция намали до 0,3% данните за икономическия ръст през второто тримесечие.

Министърът на външните работи на Гърция Никос Коциас пристигна в Техеран начело на делегация на високо ниво, за да проведе преговори с иранските власти за разширяване на икономическото сътрудничество между двете държави, предаде Mehr.
Коциас е придружен от своя заместник Димитрис Мадрас , отговарящ за икономическите въпроси и Теодора Цакри, заместник-министър на индустрията, както и от делегация от 40 гръцки бизнесмени. По време на двудневната си визита дипломатът ще се срещне с иранския президент Хасан Роухани и министъра на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф.

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150