EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Балканите, предпочитани за туризъм тази есен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Балканите, предпочитани за туризъм тази есен

mail18:45 | 01.10.2019прегледи 962 коментарикоментари 0


Тази есен най-предпочитаните дестинации от българите, особено през групираните почивни дни, са съседните държави. Тази тенденция се превръща в традиция от няколко години насам, споделят експерти от Tavex, тъй като има засилен интерес към съответните валути в този период.

Сред най-продаваните валути са босненска конвертируема марка, сръбски динар, турска лира и румънска леа. Разбира се, обменят се и евро или долари, защото някои от сънародниците ни предпочитат да пътуват до Черна гора, Словения или Чехия. Финансови експерти забелязват, че към унгарските форинти също има по-засилено търсене по време на есенните празници през последната година.

През октомври се очаква засилен интерес към японските йени, заради пищния празник, който предстои там – коронясване на новия император на Япония. През ноември и декември по-търсените валути са за екзотични дестинации, като Тайланд, Индонезия и Южна Африка. За поредна година Турция си остава най-предпочитана за посрещане на Нова година.

През цялата 2019 г. се наблюдава повишаване на интереса на българите към по-екзотични страни, като Египет, Мароко и Тунис. Традиционните дестинации Гърция и Турция все още фигурират в топ 5 предпочитани места. Египет привлича туристи от цял свят със своята история, забележителности, сафари в пустинята и гмуркане в Червено море. Мароко е страхотен избор за тези, които намират Ориента за интересен, имат страст към нощния живот и бутици на световно известни дизайнери. Директните полети до Мароко от София набират голяма популярност сред българите през последните години и тази тенденция се очертава да се засили до края на 2019 г. Тунис е подходяща дестинация за любителите на приключения, като водни ски, разходка с „пиратски кораб“ и други. Данните за туристическия интерес са предоставени от New Wave Holidays.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158