EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Балансиран бюджет и влизане в Еврозона са приоритетите на МС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Балансиран бюджет и влизане в Еврозона са приоритетите на МС

mail09:50 | 13.01.2010прегледи 1000 коментарикоментари 0


Усилията ни през следващите месеци ще бъдат насочени към поддържане на балансиран бюджет и влизане в Еврозоната, каза днес министър-председателят Бойко Борисов в началото на първото заседание от втората сесия на 41-то Народно събрание.
Премиерът изрази надежда, че в началото на първата за 2010 г. сесия всички депутати ще работят много старателно за европейското развитие на България. Гражданите очакват да видят резултатите от усилията на изпълнителната и законодателната власт, каза Борисов, цитиран от Фокус.
Ние сме наясно, че има още много да се направи за да се смекчат ефектите от кризата. Когато финансовите и икономическите мерки дадат резултат ще направим необходимото да увеличим доходите на гражданите, добави той.
Вярвам, че ще имате волята достатъчно рано да приемете изборното законодателство, с което ще отговорим на очакванията ключовите закони да се приемат обмислено и навреме, а не късно, за да постигнат партийни, корпоративни или лични ползи.
През следващите месеци на изпълнителната и законодателната власт им предстои сериозна работа, свързана с подготовката и приемането на редица законопроекти, които ще подпомогнат ефективното ни членство в ЕС, борбата с корупцията, правораздаването и подобряването на бизнесклимата, добави Борисов.
Ние подготвяме законопроекти, които ще имат положителен ефект за благосъстоянието на българското общество, каза още той. По думите му основна цел е намаляването на последиците от икономическата криза. Министерски съвет ще предложи на НС мерки за облекчаване на регулаторните режими. Ще се положат усилия за ускоряване на процедурите за добиване на българско гражданство.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4149