EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

БАКР определи „ВВВ-” на Корпоративна банка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

БАКР определи „ВВВ-” на Корпоративна банка

mail09:30 | 28.03.2012прегледи 961 коментарикоментари 0


Българска агенция за кредитен рейтинг АД (БАКР) присъди на Корпоративна търговска банка АД дългосрочен рейтинг на финансова стабилност „BBB-” и краткосрочен „A-3” при стабилна перспектива. Това е първата рейтингова оценка на банката, изготвена от БАКР.
Оценката се базира на способността на банката да привлича клиенти и да увеличава пазарното си присъствие в условия на неблагоприятна икономическа среда, при запазване на отличното качество на кредитния портфейл, висока доходност и добра ликвидност.
В анализа си БАКР посочва, че КТБ АД е единствената търговска банка в България, която в периода 2009-2011 успява да удвои размера на активите си, в резултат на което към настоящия момент банката заема второ място по размер на актива във втора група на банковата система (седмо място в банковата система като цяло).
Българска агенция за кредитен рейтинг АД е третата пълноправна лицензирана рейтингова агенция в ЕС. Присъдените от БАКР кредитни рейтинги се признават на територията на ЕС, като рейтинговата скала на БАКР съвпада с тази на Standard & Poor’s.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163