EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Бакалски сметки на Меркел за арабите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Бакалски сметки на Меркел за арабите

mail14:08 | 28.12.2015прегледи 1391 коментарикоментари 0


Според водещ политически и икономически анализатор Германия е пред колапс заради фатална смесица между неориентирана политика и демография. Германия е сред страните с най-нисък естествен прираст, което е огромен проблем, защото родените през 50-те и 60-те години деца на „бебе-бума“ вече са пред пенсия, пише The Daily Express.
„Германия е сред страните с най-високи пенсии в света и се нуждае от много работещи хора, за да плащат данъци, от които да се извършват изплащането им. Но в момента все по-малко и по-малко млади хора работят, за да поддържат застаряващото население. Това може да доведе до огромна финансова криза за страната , а от там и за цяла Европа“, смята Хари Ден – водещ американски икономически аналитик. „Германия трябва да поддържа Еврозоната. Всички си мислят, че Германия е силна страна – но тя има по-слаби демографски показатели и от Южна Европа. Тя няма ново поколение, което да дойде и да купи къщите, когато старите им собственици умрат“, смята той.
Според него това е една от причините Германия да е толкова гостоприемна към идващите стотици хиляди мигранти от Сирия – за да запълни празнината сред младежта в страната. „Но ще са нужди 11-12 милиона бежанци да останат в страната и да научат немски език, за да се справят с проблема", смята той „Те обаче трябва да се образоват, за което са нужни огромни средства в следващите години. Това ще е процес, подобен на Обединението от 1990 г.“, убеден е Хари Дент.
Експертът обърна внимание и на скандала с въглеродните емисии на „Фолксваген“, чиито последствия още не са ясни. Производителят на автомобилите е един от най-големите работодатели в страната. Изчислено е че един от всеки шест германци работят в автомобилната индустрия, а леките коли са 18% от износа на страната. „Този скандал прави „локомотива“ на Европа“ дори още по – уязвим“, убеден е експертът.

Миграционната криза в Европейския съюз е запланувано нахлуване, което засилва групировката "Ислямска държава", заяви чешкият президент Милош Земан в коледното си обръщение към чешкия народ. Дълбоко съм убеден, че това в никакъв случай не е спонтанно придвижване на бежанци, посочи той. Според Земан, онези които защитават мигрантите, говорят за съчувствие и солидарност. Но съчувствие и солидарност може да има към старите и болните хора и преди всичко към децата, а огромното мнозинство нелегални бежанци са здрави млади мъже без семейства, изтъква той. За него е странно, че тези мъже не вземат оръжие в ръце и не се борят против ИД за свободата на своята страни. Тяхното бягство обективно укрепва позициите на ИД, смята чешкият президент и предупреждава за възможно засилване на миграционната вълна и за разпространение на чуждата за европейските държави ислямска идеология в ЕС. Понякога сам си казвам, че приличам на Касандра, която предупреждава за вкарването на Троянския кон, отбелязва Земан.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg