EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Байдън открил 15 млн. работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Байдън открил 15 млн. работни места

mail17:40 | 08.04.2024прегледи 483 коментарикоментари 0


Президентът на Съединените щати Джо Байдън заяви, че с последния силен доклад за заетостта в неселскостопански сектор неговата администрация е успяла да преодолее крайъгълния камък от 15 милиона работни места, които са били създадени от 2021 г. насам.

Докладът за март показа, че САЩ са били разкрити 303 хил. нови работни места през миналия месец при осредните очаквания за "едва" 200 хиляди.

"Моят план е да развиваме икономиката от средата навън и отдолу нагоре, да инвестираме във всички американци и да дадем справедлив шанс на средната класа. Безработицата е под 4% за най-продължителния период от повече от 50 години. Заплатите се покачват, а инфлацията е спаднала значително", отбеляза Джо Байдън.

Директорът на Националния икономически съвет на Белия дом Лаел Брейнард коментира пред CNBC, че последният доклад за неселскостопанската заетост в страната е "много обнадеждаващ", отбелязвайки, че оставя място за икономиката на САЩ да продължи да се разширява.

"Това е тип икономика, която е способна на меко кацане, което хората смятаха за невъзможно през миналата година“, подчерта Брейнард./БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg