EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Базар на професиите в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Базар на професиите в София

mail14:20 | 10.10.2023прегледи 517 коментарикоментари 0


На 24 и 25 ноември 2023 г. в София Тех Парк ще се състои деветото издание на „Базар на професиите“, организиран от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

"Базар на професиите" е най-голямото публично изложение за представяне на професии от компании и професионалисти. На събитието деца и младежи имат възможността да се запознаят както с традиционни и значими за обществото професии като лекар, учител, журналист, така и с „професии на бъдещето“.

В програмата са включени лекции, работилници и щандове, на които учениците могат да се докоснат до дейността на компаниите. И тази година Базарът ще даде възможност за срещи с кариерни консултанти, специализирани в работата с младежи.

Събитието е с вход свободен и може да бъде посетено както от цели училищни класове, така и самостоятелно от младежите и техните родители. Присъствената част ще се проведе в София Тех Парк, а най-интересните панели ще бъдат излъчвани в интернет със свободен достъп.

Тенденциите в нашето общество ясно показват нуждата от такъв форум. Над 330 000 млади хора в България нито работят, нито учат, над 50% от завършилите висше образование не работят по специалността си, връзката между образование и бизнес все още не е достатъчно силна, а много млади хора трудно намират смисъл и мотивация.

Отговорният бизнес иска да представи България като достойно място за бъдеща реализация, да покаже, че трудът е потребност и ценност, че всеки човек е необходим и полезен за обществото, независимо каква е неговата професия.

Пълна програма с лектори, професии, компании, както и форма за регистрация ще бъдат публикувани на сайта www.unglobalcompact.bg в средата на ноември.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg