EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Афганци се убиват, палят заради шоколад

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Афганци се убиват, палят заради шоколад

mail11:10 | 22.11.2016прегледи 1461 коментарикоментари 0


Един човек е загинал, а други двама са били сериозно ранени при сбиване на две групи мигранти, въоръжени с ножове, в центъра на Белград. Ранените са били закарани в болницата. Загиналият е бил афганистанец, съобщи електронното издание на белградското радио Б-92, цитирано от агенция Фокус.
Източник от МВР на страната съобщи, че инцидентът се е случил в ранния следобед на понеделник на улица „Каменичка“ в Сърбия. Съобщава се, че е имало второ сбиване същия следобед пред закусвалня на „МакДоналдс“ на същата улица.
Полицията е задържала петима души и в момента ги държи в ареста. У тях са били открити ножове. МВР продължава разследването.

Съдът в град Дюселдорф е осъдил двама мигранти, които са подпалили център за настаняване в града през месец юли, ранявайки 26 души и причинявайки щети на сума от 10 милиона евро, защото са сметнали, че не са получили достатъчно шоколад и бонбони по случай мюсюлманския празник Рамазан Байрам, предаде Breitbart.
„Палежът е бил предизвикан заради спор за празничната трапеза“, заяви прес-секретар на съда. Бившата конферентна зала в града, използвана за бежански център, е била изпепелена напълно. Председателят на местното отделение на Германския червен кръст Олаф Лене съобщи, че мигрантите са подпалили залата, защото „не е имало достатъчно „Нутела“,желирани бонбони и шоколад“.
Двамата мъже, които са осъдени са алжирския гражданин Адел Д. за палеж и мароканецът Мохамед Б., който го е подстрекавал.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg