EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Аурубис придобива белгийската Метало

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Аурубис придобива белгийската Метало

mail12:06 | 08.05.2020прегледи 2524 коментарикоментари 0


Антимонополните органи на ЕС издадоха безусловно одобрение на Групата „Аурубис“ (Aurubis AG) за придобиване на белгийско-испанската „Метало“ (Metallo Group). С това приключва производството по контрол върху сливанията, което започна през август 2019 г. Официалното сключване на сделката ще бъде на 29 май.

През май 2019 г. Групата „Аурубис“ съобщи за намерението си да придобие компанията за рециклиране и рафиниране на метали „Метало“ на изкупна цена от 380 милиона евро. Към момента „Метало Груп“ е мажоритарна собственост на инвестиционната компания TowerBrook Capital Partners. „Метало“ е специализирана в рециклирането на цветни метали и има 540 служители в заводите си в Белгия и Испания.

„Метало Белгия“, базирана в гр. Берсе, е основана през 1919 г. През 60-те години компанията разработва процеси за рециклиране на мед, калай и олово от суровини с ниско съдържание на метали и насърчава иновации за устойчиви технологии в подкрепа на стратегията си за „нулев отпадък“. „Метало Испания“ е основана в Беранго, провинция Бискай през 1991 г.

“Аурубис“ e водеща международна група за производство на метали и най-големия преработвател на мед в света. „Аурубис България“, част от Групата, стопанисва медодобивния завод до Пирдоп и Златица и е втората по големина компания в България.

...


Тагове: Аурубис, Метало
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg