EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Атомстройекспорт ще работи с Dassault Systemes

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Атомстройекспорт ще работи с Dassault Systemes

mail15:43 | 18.09.2015прегледи 5289 коментарикоментари 0


Руската „Атомстройекспорт“ подписа Меморандум за сътрудничество с френската Dassault Systemes и европейския клон на компютърния гигант IBM.
Документът предвижда сътрудничество по създаването на отраслово решение на „Росатом“ за поддръжка на процесите по експлоатация на АЕЦ. Решението е логично разширяване на Multi-D технологията на АСЕ по време на жизнения цикъл на ядрената централа извън дизайна и конструирането.

„Договорихме се с нашите партньори за организиране на център за компетенции, в който ще се отработват методологическите и технически аспекти за създаването на такова решение“, отбеляза ръководителят на АСЕ Валерий Лимаренко. „Това отраслово решение ще позволи да се интегрират знания, данни и информационни модели, създадени по време на стадиите на проектиране и изграждане на АЕЦ, и процесите по поддръжка и експлоатация на централите“, заяви Лимаренко. В крайна сметка, целта е „да предложим на нашите клиенти съвременен комплексен продукт при експлоатацията на АЕЦ“, добави той. Споразуменията за създаване на съвместно решение е логическо продължение на развитието на нашите отношения с партньорите ни“, подчерта ръководителят на АСЕ.

Сътрудничеството на АСЕ с европейския клон на IBM започва през 2014 г.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4182