EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Атина обвини София за "Бургас-Александруполис" пак

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Атина обвини София за "Бургас-Александруполис" пак

mail16:10 | 13.12.2010прегледи 971 коментарикоментари 0


Реализацията на проекта за трансбалкански петролопровод Бургас-Александруполис се блокира от позицията на България, заяви днес в Атина гръцкият вицепремиер Теодорос Пангалос на руско-гръцко-кипърска конференция, предаде РИА Новости.
Осъществяването на проекта за трансбалкански петролопровод Бургас-Александруполис представлява приоритетна цел на гръцкото правителство. За съжаление ще бъде трудно той да бъде реализиран, посочи Пангалос. Всеки път, когата проамерикански политически сили спечелят избори в България, проектът за петролопровод навлиза в задънена улица, каза гръцкият вицепремиер.
Симос Кедикоглу, депутат от опозицията, се присъедини към мнението на вицепремиера. Той изтъкна, че петролопороводът ще разтовари от танкери проливите Босфора и Дарданелите.
Руският посланик в Гърция Владимир Чхиквишвили прояви по-голям оптимизъм. Надявам се, че проекти, които са решаващи не само за нашите отношения, но и за европейската енергийна сигурност, ще бъдат осъществени, каза посланикът.
През 2007 г. Русия, Гърция и България се споразумяха за изграждане на петролопоровода Бургас-Александруполис.
Петролопороводът с дължина около 300 километра има за цел да доставя руски и каспийски петрол към Европа, заобикаляйки проливите Босфора и Дарданелите.
След идването му на власт през 2009 г. българският премиер Бойко Борисов неколкократно е поставял под съмнение участието на София в проекта, отбелязва Риа новости.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg