EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Атина взе на прицел данъчните длъжници

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Атина взе на прицел данъчните длъжници

mail14:20 | 26.08.2010прегледи 953 коментарикоментари 0


Икономическият екип на правителството в Атина е обезпокоено от изоставането на приходите в бюджета и призова за ускоряване на събираемостта, като за целта се предвижда да бъдат засилени проверките, да се организират експресни съдебни процеси срещу данъчните длъжници и да бъде обнародван през септември минизаконопроект за увеличаване на приходите от данъци, съобщават гръцките вестници.
На прицел на инспектиращите са туристически острови, собственици на яхти, известни лекари, притежатели на луксозни имоти и магазини. Намерението на кабинета е до края на годината да бъдат събрани от глоби до 5 милиарда евро.
Укриването на данъци е една от причините за финансовите проблеми на Гърция, които я доведоха до необходимостта от подпомагане от страна на ЕС и МВФ.
Мерките срещу длъжниците се налагат, тъй като изостава събираемостта в бюджета, а за това настояват и експертите от ЕК, ЕЦБ и МВФ, които инспектираха неотдавна хода на реформите в Гърция с цел намаляване на бюджетния дефицит и държавния дълг на страната.  
Данните от досегашни проверки показват, че хиляди гърци притежават голямо недвижимо имущество, което е заприходено към офшорки, за да не се плащат налози. Били са установени също и 3 800 собственици на скъпи яхти. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg