EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Атакуват „Винпром Пещера”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Атакуват „Винпром Пещера”

mail16:00 | 27.08.2012прегледи 932 коментарикоментари 0


„Винпром Пещера” АД изпрати на EconomyNews.bg официално обръщение по повод публикации в пресата, оценени от компанията като неверни. Оставаме отворени и за други гледни точки.

„През последната седмица името на най-големия и уважаван производител на вина и високоалкохолни напитки – „Винпром Пещера” АД, бе намесено няколко пъти в политизирана медийна кампания.
Дружеството ни тенденциозно става жертва на икономическия кръг, свързан с изданията на „Икономедиа”, и все по-често бива въвлечено в поръчкови статии, базиращи се на необосновани връзки и инсинуации.
Повод за това обръщение са лъжовните твърдения на изданията „Капитал”, „Капитал Daily” и Dnevnik.bg от 17 август 2012 г. до днес, че „през последните месеци група фирми около „Винпром Пещера" активно е изкупувала точно тези реституционни книжа и вече е натрупала пакет от 37 млн.” За да докажем своята прозрачност Ви представяме фактите, които изданията на „Икономедиа” така и не потърсиха от нас.
„Винпром Пещера” АД е притежател на 100% от акциите в дружеството „Омега Агро”, което притежава едва 88 000 поименни компенсационни бонове, закупени през 2007 г. за обща стойност близка до 40 000 лв.
Държим в бъдеще „Винпром Пещера” АД да не бъде намесвано и цитирано във връзка с обявения от Министерството на земеделието и храните търг за държавни земи, както и по всички други теми, без да бъде потърсена нашата гледна точка.
Важно е да знаете, че над 14 години предмет на дейност на „Винпром Пещера” АД е производството на вина и високоалкохолни напитки. Дружеството е изряден производител, данъкоплатец и работодател, осигуряващ прехрана на хиляди семейства в региони с висока безработица.
Въпреки това, само за последната една година „Винпром Пещера” АД негативно се споменава в изданията на „Икономедиа” в над 55 статии, нито една от които засяга дейността на дружеството и приноса му за развитието на икономиката в България. Това доказва, че определени икономически и медийни кръгове целенасочено се опитват да навредят на имиджа на водеща българска компания.
Вярваме, че след получаване на официалното ни становище то ще бъде взето под внимание, а изданията Ви няма да стават жертва на некоректната журналистика в България”.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg