EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АСЕ изготвил стрес-тест на АЕЦ "Белене"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АСЕ изготвил стрес-тест на АЕЦ "Белене"

mail17:14 | 04.10.2011прегледи 1363 коментарикоментари 0


Атомстройекспорт, която е дъщерна компания на Росатом и главен подизпълнител на съоръжението АЕЦ "Белене", Националната електрическа компания (НЕК) на България и архитект-инженерът Уорли Парсънс са подготвили отчет, озаглавен "Стрес тестовете на европейските АЕЦ след събитията в АЕЦ Фукушима. Оценка на безопасността на АЕЦ Белене", се уточнява в съобщението.
Отчетът е разработен съвместно с експерти на международната компания Уорли Парсънс и специалисти от Атомстройекспорт. В отчета международните експерти са направили анализ на въздействието на земетресения, наводнения, екстремни климатични условия, разгледани са мерки за подобряване на управлението на тежки аварии. Също така са анализирани източници на външни наводнения, направена е оценка на екстремните разчетни равнища на водата и възможните последици за АЕЦ, разгледани са защитни мерки от външни наводнения. Изследвани са последиците от загуба на функциите на безопасност при евентуални събития като загуба на външно захранване, загуба на крайния абсорбатор и
тежки аварии. Анализът на резултатите от допълнителната оценка за безопасността на АЕЦ "Белене" е потвърдил надеждността на взетите проектни решения от гледна точка на гарантиране на безопасността на най-високо равнище. В проекта "Белене" се предвиждат системи за безопасност, чиято автоматична работа е насочена към поддържане или възстановяване на критичните функции на безопасност в условията на проектни аварии. Предвид направения многостранен анализ и международните
експертни оценки, проектът "Белене" осигурява най-високото ниво на безопасност, която отговаря на международните норми и стандарти и се отнася за новото поколение ядрени централи "III +".
Съвместният доклад за стрес теста на АЕЦ "Белене" е представен в Агенцията за ядрено регулиране (АЯР). Очаква се мисия на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) да посети София за преглед на отчета за АЕЦ "Белене" на 12 декември 2011 година.


Тагове: стрес текст, АЕЦ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg