EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Асарел Медет АД с още 15 години концесия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Асарел Медет АД с още 15 години концесия

mail06:30 | 20.02.2014прегледи 1582 коментарикоментари 0


Правителството прие направеното от "Асарел Медет" АД предложение за удължаване с 15 години на Договора за предоставяне на концесия за подземни богатства - медни руди, чрез добив от находище "Асарел", сключен в края на 1998 г. Условията в договора се запазват. Това съобщи пресслужбата на кабинета.
За срока на продължението прогнозните инвестиции са в размер на 85 млн. лв. Предвидените разходи за опазване на земните недра и околната среда и за рекултивация на засегнатите земи са над 63 млн. лв. Очакваното годишно концесионно плащане е в размер на около 3,6 млн. лв. годишно, от които 50% ще се превеждат по бюджета на община Панагюрище, на чиято територия е разположена концесионната площ.
Кабинетът предостави на "Еолит" ООД концесия за добив на скалнооблицовъчни материали - гнайсошисти, от находище "Бунилото", участъци "Бунилото-изток" и "Бунилото-запад". Кариерата се намира в землището на с. Храбрино, община "Родопи" в област Пловдив. Предвижданите от дружеството инвестиции за 35-годишния срок на концесията са за над 176 хил. лв., а постъпленията от концесионни плащания ще надхвърлят 972 хил. лв. Половината от тях ще се превеждат по бюджета на община "Родопи".

Правителствените решения предвиждат концесионерите да представят цялостен работен проект за добив и първична преработка на подземните богатства, за осъществяване на свързаните с концесията дейности, годишни работни проекти, както и проект за рекултивация на концесионната площ. С друго решение правителството даде съгласието си "Елити" ООД да прехвърли на "Бекастрой" ЕАД изцяло на правата и задълженията по предоставената концесия за добив на строителни материали - пясъци и чакъли, от находище "Идринизица" в община Самоков. Условията на предоставената концесия не се изменят.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg