EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Асарел Медет" АД открива нови мощности

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Асарел Медет" АД открива нови мощности

mail11:45 | 08.05.2012прегледи 742 коментарикоментари 0


Днес се откри модернизираните производствени мощности на Обогатителна фабрика "Асарел" в Панагюрище. Общата стойност на инвестицията е 16.7 млн. лева, от които около 3.3 млн. лв. е безвъзмездно финансиране от Оперативната програма "Конкурентоспособност".  Новата инвестиция ще оптимизира цикъла на рудоподготовка в обогатителната фабрика, като се предвижда да бъдат извличани допълнително 875 тона метал мед годишно. Доставените два нови центробежни сепаратора ще повишат извличането на ценни метали с повече от 16 на сто. По проекта е внедрена и нова Интегрирана система за управление и анализ на стопанската дейност - ERP система от най-висок клас.

Създаваме нова, по-добре работеща структура за управление на ОП "Конкурентоспособност", която ще съкрати процедурите по кандидатстване и ще облекчи бизнеса. Новите процедури ще съкратят наполовина съгласувателните подписи от различните етапи от управлението и наблюдението на проектите и тяхното отчитане. От 24 в момента, подписите ще станат 12 и процесите ще бъдат максимално оптимизирани. Това каза пред журналисти министър Делян Добрев и допълни, че оптимизацията се прави така, че да не се застрашава процесът, но той да е облекчен за фирмите както по оценка на проектните предложения, така и за окончателно разплащане.

За съжаление все още усвоените средства по тази програма са недостатъчно, каза още министърът. Според него до сега по няколко пъти една и съща документация се е придвижвала от едната сграда в другата, с което се е губило страшно много време. Всички тези процеси сега са оптимизирани, наполовина се намаляват и отделите от 12 на 6, за да няма дублиращи се функции, обясни още министър Добрев.


Тагове: Медет, мощности
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048