EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Археологически находки бавят АМ „Марица”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Археологически находки бавят АМ „Марица”

mail08:00 | 28.01.2013прегледи 549 коментарикоментари 0


Нови пет археологически обекта са открити при строителството на автомагистрала „Марица”. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”. Тъй като и археолозите все още не знаят мащаба на тези обекти, от кой век са, и какво е културното наследство, ние тепърва очакваме от тях да получим обобщаваща информация, за да може да сключим конкретни договори за срок и за цена. Най-вече ни интересува кога трасето ще бъде освободено за строителство, поясни Лазаров.

Пет обекта са открити от първоначалния обход на археолозите на Северната скоростна тангента като част от Околовръстния път на София.
В момента се правят обходите на Лот 2 на автомагистрала „Струма”, с Кюстендилския исторически музей. Предстои да се разбере колко обекта за проучване ще има там, за които веднага трябва да има сключен договор. Археологическата гилдия през тази година ще има изключително много работа, за да може да освободи трасетата за строителство на тези инфраструктурни обекти, заяви инж. Лазар Лазаров. Според него има опасност разкопките да забавят строителните дейности по някои от тези пътища, но това зависи от големината на обектите, както и от това - колко време ще е необходимо на археолозите да се справят с разкриването им.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg