EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Арктически студ в САЩ, минус 60 градуса

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Арктически студ в САЩ, минус 60 градуса

mail11:30 | 06.01.2014прегледи 1356 коментарикоментари 0


Милиони хора в САЩ продължават да се подготвят, за да се справят с необичайно ниските температури, които може да отбележат 20-годишен рекорд, предаде AFP.
Очаква се т. нар. полярен вихър - нахлуващ гъст, студен въздух - да понижи рязко температурите в повече от половината от страната днес и утре. Предупреждения за студено време бяха отправени от Монтана до Алабама. Прогнозите са страховити: минус 31 градуса по Целзий във Фарго, Северна Дакота, -35 градуса в Интернешънъл Фолс, Минесота, и -26 градуса в Индианаполис и Чикаго. Заради ледения вятър температурите може да се усещат като -50 - -60 градуса, включително -51 градуса в Североизточна Монтана. Дори в щати в дълбокия юг като Джорджия и Алабама прогнозите са за температури до -17 градуса. "Това е опасен студ", предупредиха метеоролозите, които определиха условията като животозастрашаващи. При толкова ниски температури хипотермията и измръзванията може да настъпят много бързо.В североизточната част на САЩ, както и в отделни райони в Канада паднаха обилни снеговалежи, а температурите достигнаха опасно ниско ниво. Постепенно студеният фронт обхваща и Средния Запад на САЩ и заплашва да достигне до южни щати с обичайно мек климат като Тенеси и Алабама.
В тази връзка метеорологичната служба призова властите в редица градове да издадат предупреждение към местните жители да не излизат навън и да се запасят с храна. Експерти предупредиха, че незащитените части на тялото могат да получат измръзвания дори ако са изложени само 5 минути на студа.

 


Тагове: студ, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 903