EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Арести в ИКЕА

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Арести в ИКЕА

mail11:35 | 20.11.2013прегледи 974 коментарикоментари 0


Трима лидери на френския клон на веригата магазини ИКЕА бяха обвинени във Версай в рамките на разследване за шпионаж, предаде Франс прес, като се позова на съдебен източник. Френският клон на ИКЕА в качеството му на юридическо лице също е бил обвинен. Компанията трябва да внесе 500 000 евро като гаранция, че ще изплати евентуални обезщетения на конституираните граждански страни по делото.
Тримата ръководител - генералният директор на френския клон на ИКЕА Стефан Вановербеке, неговият предшественик Жан-Луи Байо и финансовият директор Дариуш Ришер бяха задържани под стража.
От 2012 г. ИКЕА във Франция е обект на разследване, че е подслушвала незаконно служителите си и клиентите си. В началото на ноември седалището на френския клон на компанията край Париж беше претърсено от полицията. В хода на разследването бяха предявени обвинения срещу десетина души, сред които на бившия ръководител на отдела за управление на рисковете Жан-Франсоа Пари и неговия заместник.
Четирима полицейски служители също бяха обвинени заради това, че са получавали подкупи от ИКЕА във Франция в замяна на информации за полицейски досиета. До разследването се стигна след разкрития през февруари 2012 г. на френския сатиричен седмичник "Канар аншене". Два синдиката веднага внесоха жалба в прокуратурата на Версай и така се стигна до разследване през април 2012 г., довело до днешните арести на висши фигури в компанията.


 


Тагове: ИКЕА, арести
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg