EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Арест за депутата Беев

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Арест за депутата Беев

mail19:07 | 23.06.2009прегледи 776 коментарикоментари 0


handcuffs1Софийският градски съд постанови бившият кмет на Велинград и депутат от ДПС Фидел Беев да бъде задържан в ареста, съобщи БТА. Това стана на днешното заседание на делото срещу Беев за престъпление по служба. Обвинението срещу него е заради доставка на горива през март 2005 г. Беев не е кандидат за депутат на предстоящите избори.
По настоаване на прокуратурата съдът промени мярката за неотклонение на Беев от парична гаранция в размер на 1000 лв. на "задържане под стража".
На днешното заседание Беев не се е явил, защото бил на лечение във Военомедицинската академия. Според прокурора Роман Василев обаче експертите, които трябвало да го прегледат, за да установят здравословното му състояние, не са успели да го намерят. БТА припомня, че миналата седмица делото беше отложено, защото тогава в същата болница инцидентно беше постъпил адвокатът на Беев Пламен Ялнъзов .
Депутатът е обвинен в неправомерно сключване на договор като кмет на Велинград за доставка на горива и смазочни материали за общински детски градини в нарушение на закона. Прокуратурата твърди, че са нанесени щети за около 16 хил. лв. Договорът е сключен с неговата лична фирма СД "Братя
Бееви".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg