EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Арабски консорциум отпадна от класирането за "Турски поток"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Арабски консорциум отпадна от класирането за "Турски поток"

mail06:31 | 30.05.2019прегледи 789 коментарикоментари 0


Българският участък от газопровода "Турски поток" ще бъде изграден от класирания на второ място консорциум, в който влизат фирми от Германия, Италия и Люксембург.

Това стана, след като класираният на първо място арабски консорциум "Аркад" не е представил в срок необходимите документи за подписване на договора за изграждане на 474-километровия тръбопровод от югоизточната граница на България с Турция до западната ни граница със Сърбия.

Избраният консорциум "Газово развитие и разширение в България" става изпълнител на строежа, след като е намалил първоначалната си оферта с над 30% до 1,102 милиарда евро при спазване на крайния срок от 615 дни. Консорциумът се състои от италианската "Бонати" (Bonatti), германската "Макс Страйхер" (Max Streicher) и базираната в Люксембург "Къмплийшън дивелъпмънт" (Completions Development).

Българските медии твърдят, че базираният в Люксембург партньор в консорциума, "Къмплийшън дивелъпмънт", е бил тясно свързан с водещия руски производител на тръби TMK.

"Това е в рамките на поръчката на "Булгартрансгаз", заяви изпълнителният директор на българската компания Владимир Малинов и допълни:

"Те декларираха, че без да променят по никакъв начин всички останали условия на тяхната оферта, имам предвид срока за изпълнение и техническото предложение, са готови и ни предлагат отстъпка в размер на 31 процента от предложената от тях цена за изпълнение, запазвайки срока на изпълнение, а именно 615 дни". 

Владимир Малинов обаче допусна, че всичко това може да забави разширението на газопреносната ни мрежа. Предстои подписване на договор с новоизбрания изпълнител на проекта.

(БНР)


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg