EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Аптеките в Гърция не работят

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Аптеките в Гърция не работят

mail12:45 | 23.05.2012прегледи 439 коментарикоментари 0


Аптеките в цяла Гърция днес са затворени заради 24-часова стачка, обявена от синдиката на фармацевтите, съобщи гръцката агенция АНА-МПА. Фармацевтите оповестиха, че ще спрат да дават лекарства на здравно осигурените, тъй като дълговете към тях от страна на националната здравна каса възлизат на 540 млн. евро.
Желание Гърция да остане в еврозоната при спазване на поетите ангажименти се очаква да изразят европейските лидери на срещата на върха днес в Брюксел, пишат гръцките вестници. Показателен за значението, което придава Европейският съюз на спасяването на Гърция е фактът, че гръцкият проблем ще бъде обсъждан на ниво ЕС, а не само на ниво еврозона, коментира в. "Имерисия". Според изданието не е изключено да има обща декларация в подкрепа на Атина. Президентът на Франция Франсоа Оланд отива в Брюксел с предложенията на лидера на гръцките социалисти Евангелос Венизелос за промяна в кредитното споразумение, пише в. "Та неа". Вчера двамата се срещнаха в Елисейския дворец. Оланд, който изрази готовност да помогне на Гърция, е сложил в куфара си за срещата на върха шест предложения на Венизелос за споразумението, посочва изданието. По повод срещата вестник "Етнос" коментира, че се увеличават надеждите за засилване на гръцките позиции на срещата в Брюксел. Оланд даде знак, че подкрепя опитите за подобряване на условията в кредитното споразумение, посочва изданието. Според в. "Катимерини" гръцкият проблем ще бъде обсъждан, но не се очакват решения. Изданието цитира американския президент Барак Обама, според когото Гърция трябва да остане в еврозоната, но така, че да може да спазва ангажиментите, които е поела. Очаква се днес на срещата да се потвърди разделението
на ЕС по отношение на издаването на еврооблигации, пише "Катимерини". Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) бие тревога в сянката на дълговата криза и гръцкия трилър, пише на първата си страница в. "Кердос". Според организацията еврозоната заплашва световната икономика. Темата е водеща и за в. "Нафтемборики", който пише, че ОИСР чертае два пътя за Гърция - спазване на кредитното споразумение или фалит. Прогнозите на организацията са по-песимистични от тези на Европейската комисия и Международния валутен фонд (МВФ), пише вестникът. Според ОИСР рецесията в Гърция ще продължи и през следващата година, а безработицата ще нарасне още повече.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg