EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

АПИ: Запълват се дупки по пътищата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АПИ: Запълват се дупки по пътищата

mail09:00 | 24.01.2017прегледи 1458 коментарикоментари 0


Агенция „Пътна инфраструктура“ предприе изкърпване на новопоявилите след снеговалежите дупки по основните пътни направления. Със студена асфалтова смес се запълват неравности по стари и неремонтирани от години участъци от автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Марица“, както и по първокласните и второкласните пътища. Ежедневно служителите на 27-те областни пътни управления и пътноподдържащите фирми извършват огледи на отсечките и предприемат ремонтни дейности, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите. Основните ремонтни дейности на пътната мрежа ще бъдат извършени след края на зимата - през месеците април, май и юни.

В участъците, в които се извършват ремонти е необходимо шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват въведената пътна сигнализация.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството (в оставка) Лиляна Павлова разпореди на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов да се предприемат незабавни действия по оглед на състоянието на пътната настилка от републиканската пътна мрежа, съобщиха от пресцентъра на МРРБ. След продължителното застудяване и обилни снеговалежи има много сигнали на граждани за новопоявили се неравности по стари участъци от пътната мрежа.
Приоритетното отстраняване на неравностите започна от старите магистрални участъци, първокласните и второкласните пътища.
Ежедневно служителите на 27-те областни пътни управления и пътноподдържащите фирми в отделните региони ще извършват огледи на отсечките и предприемат незабавно ремонтни дейности. Целта е да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.
След приключване на зимния сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ ще може да възложи извършване на основни ремонтни дейности на републиканската пътна мрежа.
В участъците, в които се извършват ремонти е необходимо шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват въведената пътна сигнализация.

Проблеми с дупки има по стари и неремонтирани пътища. В момента се пълнят със студена асфалтова смес, на пролет ще се направят по-сериозни ремонти. Това каза регионалният министър в оставка Лиляна Павлова в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. Според нея повечето дупки са се образували на стари участъци от пътищата. Министър Павлова увери, че запълването им вече е започнало. „Нормално е с толкова обилен снеговалеж, толкова ниски температури, пукнатините в асфалта, напълнени с вода, силната амплитуда и тежестта на тежкотоварните средства, довежда до това – асфалтът цъфва, отчупват се цели парчета, дупките не само, че са много, но са и дълбоки. Това са естествени процеси”, заяви Павлова. „Там където ремонтирахме – 100 километра на „Тракия”, участъкът от Видин през Димово, няма проблем”, обясни още министър Павлова. По думите й най-големият проблем е по стари и неремонтирани по 30-40 години участъци. „Там, където не сме правили цели ремонти, резултатът е това. Кръпки между кръпки и става това”, каза тя. „Едно е да правим пълна рехабилитация, там няма проблеми. Там, където сме правили само изкърпване – това е резултатът”, заяви Павлова. Тя обясни, че в момента пътищата се кърпят със студена асфалтова смес. Тя е временна и трябва да издържи до пролетта, когато ще се направят по сериозни ремонти.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg