EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Ангарски поема 9-те държавни болници в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ангарски поема 9-те държавни болници в София

mail06:00 | 27.05.2015прегледи 745 коментарикоментари 0


Всички девет държавни болници в карето на „Медицинска академия” подписаха днес договор за създаване на гражданско дружество, което да обединява администрациите им.
Красимир Ангарски ще оглави мегаадминистрацията на деветте столични болници.
Обединяването на администрациите ще доведе до съкращаване на 200 души от административния персонал, като по този начин ще бъдат спестени 5 млн. евро. Те ще отидат за увеличаване на заплатите на медиците.
В сдружението влизат УМБАЛ „Александровска” ЕАД, УМБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕАД, СБАЛАГ „Майчин дом” ЕАД, СБАЛББ „Св. София” ЕАД, СБАЛДБ „Проф. И. Митев” ЕАД, УМБАЛ „Св. Екатерина” ЕАД, УСБАЛИБ „Проф. И. Киров” ЕАД, СБАЛЛЧХ ЕООД, УСБАЛЕ „Акад. И. Пенчев” ЕАД. Директорите на деветте болници обявиха съгласието си с административната промяна в миналите седмици.
Идеята за обединението, която беше обявена от министъра на здравеопазването Петър Москов преди малко повече от месец, цели да съкрати административните разходи на болниците и да намали числеността на администрацията.
Административни обединения се планират и в останалата част от страната, където е възможно и обосновано./източник "24 часа" он лайн
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg