EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Амстердам забранява Airbnb в центъра на града

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Амстердам забранява Airbnb в центъра на града

mail17:33 | 25.10.2018прегледи 1053 коментарикоментари 0


Кметството на Амстердам планира да забрани на собствениците на жилища в три централни района на града да ги дават под наем чрез платформата Airbnb, съобщи РИА Новости, позовавайки се на местното издание "Дъч нюз". 

Причина за подобно решение е поскъпването на жилищата в тези райони заради силното търсене на апартаменти под наем от туристите. 

Забраната може да обхване и квартала на Червените фенери, както и района Йордан, известен с тесните си улички и художествени галерии. 

За останалите райони могат да бъдат въведени нови правила. Краткосрочното отдаване под наем например може да бъде ограничено до 30 нощи годишно спрямо сегашното ограничение от 60 нощи. Освен това за даване под наем на апартаменти може да се изисква лиценз, а за незаконно отдаване под наем да се налагат по-тежки наказания. 

По данни на Airbnb през 2017 г. в Амстердам да регистрирани над 2,5 милиона туристически нощувки през платформата. Това означава, че 800 000 туристи са наемали жилище в града за средно 3-4 дни. 

Много градове се опитват да ограничат краткосрочните наеми чрез онлайн услуги, припомня РИА. 

През септември например заместник-кмет на Париж предложи да бъде забранено даването под наем на жилища в центъра чрез онлайн-услуги заради оплаквания на местните жители от скока на наемите. 

Властите в Кипър пък искат да контролират бизнеса с краткосрочното отдаване под наем и заплашват наемодателите с данък. /БТА


Тагове: Амстердам, Airbnb
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg