EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Американците запазват доброто си мнение за Toyota

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Американците запазват доброто си мнение за Toyota

mail11:47 | 15.02.2010прегледи 1401 коментарикоментари 0


Въпреки масовото изтегляне на автомобили на Toyota Motor заради установени дефекти повечето американци продължават да се отнасят с уважение към колите на японския автомобилен гигант, информира ИТАР-ТАСС.
Това сочат резултати от допитване до общественото мнение, проведено от компания Rasmussen Reports сред повече от 1000 души.
Според резултатите на социолозите 59 на сто от анкетираните са заявили, че запазват доброто си мнение за качествата на автомобилите Тойота, като едва 33 на сто от анкетираните или членове на техните семейства притежават автомобили от тази
марка.
През последните няколко месеца само в САЩ компанията изтегли за отстраняване на различни дефекти над 2,3 млн. свои автомобила, сред които коли от моделите Camry, Corolla, Prius и Tacoma, припомня ИТАР-ТАСС.
Според данните на Rasmussen Reports 23 на сто от анкетираните са посочили, че американското правителство критикува Toyota повече, отколкото е необходимо, с цел да подкрепи General Motors. Други 38 на сто от участниците в анкетата не са съгласни с това твърдение, а 39 на сто са посочили, че нямат мнение по въпроса.
Японският производител съобщи днес, че изтегля 8 хиляди пикапа от модел Tacoma заради дефект на предните валове, съобщава BBC.
В изявление на компания се отбелязва, че откритият дефект, може да доведе до това, че да бъде загубен контрол над управлението на автомобила.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4167