EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Американци, руснаци и канадци искат румънска АЕЦ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Американци, руснаци и канадци искат румънска АЕЦ

mail17:50 | 19.01.2011прегледи 730 коментарикоментари 0


Американската компания "Бехтел" , руски консорциум и консорциум, съставен от канадската фирма "Ес Ен Си Лавалин", италианската "Ансалдо" и румънската "Елкомекс", са кандидати за изграждането на два реактора на румънската атомна електроцентрала "Черна вода", предаде агенция Франс прес, като се позова на министерството на икономиката.
В рамките на изграждането на трети и четвърти реактор на АЕЦ "Черна вода" фирмата "Енергонуклеар", която се занимава с осъществяването на проекта, е получила писма за намерение от фирмата "Бехтел", от консорциум, съставен от фирмите ""Ес Ен Си Лавалин" /Канада/, "Ансалдо" /Италия/ и "Елкомекс" /Румъния/, както и от консорциум начело с "Атомтехнопром", в който участват още четири руски фирми, се уточнява в съобщение на министерството.
Изграждането на тези два реактора е проект на стойност 3,2 милиарда евро без ДДС, съобщава агенция Медиафакс. Те трябва да влязат в действие през 2017 г.
Първите два реактора в АЕЦ "Черна вода" са канадски от тип Канду 6. Двата реактора покриват около 17-18 процента от потребностите от електричество в Румъния.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg