EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Американски мениджъри оптимисти за икономическото бъдеще на САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Американски мениджъри оптимисти за икономическото бъдеще на САЩ

mail17:34 | 02.09.2009прегледи 826 коментарикоментари 0


Мнозинството от водещи топ мениджъри, участвали в проучване на KPMG International, очакват през 2010 г. увеличаване на доходите, подобряване на рентабилността на бизнеса и положението на пазара на труда във всички области сфери, съобщава руският сайт K2Капитал. На въпросите на KPMG International за съществуващите икономически условия и за прогнозите за възстановяване на икономиката са отговорили над 400 водещи мениджъри, работещи в сферите на финансовите и банковите услуги, на търговията на дребно, на технологичния сектор, на хранителната промишленост и т.н.
Три четвърти от анкетираните очакват подобрение на условията в сферата, в която работят. 51 % очакват пълно възстановяване на американската икономика през следващата година, а  59 % от анкетираните са на мнение, че собственият им бизнес ще извлече ползва от даденото възстановяване.
Мениджърите от технологичния сектор са на мнение, че техните компании ще се възстановят от икономическата криза значително по- бързо от икономиката на САЩ като цяло. Бизнес лидерите в сферата на финансовите услуги пък предвиждат по- бавно възстановяване на банковия сектор в сравнение с националната икономика, като в същото време обаче очакват повишение на доходите и рентабилността на бизнеса през 2010 г.
Мениджърите от сектора на производство на храни и напитки очакват стабилно нарастване на приходите през следващата година, а 65 % са уверени и в увеличение на печалбата за компаниите им.
70 % от всички анкетирани мениджъри прогнозират значително подобряване на бизнес условията през следващата година, 68 % очакват повишаване на приходите, а 66 % - и на печалбата за компанията, в която работят.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1018