EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ „Тракия” готова до юни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ „Тракия” готова до юни

mail13:05 | 28.02.2013прегледи 503 коментарикоментари 0


До началото на летния сезон ще имаме напълно изградена автомагистрала „Тракия”. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка. „Работим изключително сериозно по проекти, които се намират на територията на цялата страна. Ще започна с тези, финансирани по Оперативна програма „Транспорт“ 2007 - 2013 г. Някои от тях трябва да бъдат завършени до месец юни тази година. На първо място това е автомагистрала „Тракия“. Според предоставения ни от изпълнителя план график, до началото на летния сезон и оставащите 35 км ще бъдат завършени, така че ще имаме напълно изградена магистрала”, каза Лиляна Павлова.
До юни ще бъде въведен в експлоатация първият ЛОТ на магистрала „Струма” - това е участъкът до Дупница. През пролетта, веднага щом времето позволи, ще започне строителството и на втория ЛОТ – от Дупница до Благоевград.
В началото на юни може да е готова връзката на Столичния околовръстен път с магистрала „Хемус”, каза още  Лиляна Павлова в интервюто си. „Срокът за изпълнение на проекта е месец ноември т.г., но според отчетите на изпълнителя, може да бъде готов още до началото на юни. Така потокът от автомобили към столицата ще заобиколи Горни и Долни Богров, ще намалеят задръстванията и евентуалните инциденти”, допълни тя.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg