EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ "Хемус" готова до 2024 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ "Хемус" готова до 2024 г.

mail15:34 | 10.12.2018прегледи 1066 коментарикоментари 0


Автомагистрала "Хемус" трябва да бъде направена до 2024 година - тя е приоритетна задача в програмата на правителството. Това заяви на въпрос на репортер на БТА в Плевен председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" /АПИ/ инж. Светослав Глосов.
Работи се много сериозно от страна на агенцията, допълни той. "Вече два участъка - единият от страна София, а другият - от страна Варна, се работят. Предстои обявяване на тръжните процедури и започваме след това работа в участъка от Боаза до пътя Плевен-Ловеч и следващият - от пътя Плевен-Ловеч до пътя Велико Търново - Русе", поясни той. По думите му това са около 157 километра, които съвсем в скоро време ще бъдат възложени за работа.
На въпрос за ремонтите на пътищата в Плевенско, инж. Глосов поясни, че се готви проект за сериозен ремонт на пътя за пристанището Сомовит. Той предполага, че напролет ще се започне ремонтът по тези участъци.
Надяваме се през следващата година чувствително да се подобрят финансовите възможности с въвеждането на тол системата, коментира инж. Глосов. "От 1 януари започва да действа електронната винетка, а от 16 август - и тол системата за товарните автомобили над 3,5 т. Една справедлива система, защото всеки ще плаща за това колко ползва пътя и колко го похабява", каза инж. Глосов. Според него "в момента са изкривени нещата - защото леките автомобили имат по-голям принос в приходите за ползването на пътищата, от колкото товарните, а не леките похабяват пътя".
Днес инж. Светослав Глосов откри завършена рехабилитация на участък от 12 км. от пътя Плевен-Ловеч, в който са инвестирани близо 7 млн.лв.

Завършеният участък от пътя Плевен - Ловеч от близо 12 километра е безопасен - с всички системи за сигурност, реконструирани пътни кръстовища и нужните пътни знаци. Това отбеляза днес при откриването на рехабилитирания участък председателят на Управителния съвет на АПИ инж.Светослав Глосов.
Той уточни, че за обновяването на тази отсечка са инвестирани близо 7 милиона лева, като 85 на сто са осигурени по ОП "Региони в растеж".
Пътят осигурява най-кратката връзка между Плевен и Ловеч и е основна пътна комуникация към фериботния комплекс "Никопол - Турну Мъгуреле" на река Дунав.
На официалното откриване при кръстовището за плевенското село Брестовец бе отслужен водосвет за здраве и бе отбелязана качествената работа на изпълнителя на строително-монтажните работи - "Автомагистрали Хемус" АД.
На ритуала присъстваха областният управител на Плевен Мирослав Петров и директорът на Областното пътно управление инж.Ивайло Денчев.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg