EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

АМ "Струма" /без Кресна/ готова през 2018

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ "Струма" /без Кресна/ готова през 2018

mail06:55 | 19.01.2018прегледи 11286 коментарикоментари 0


През есента на 2018 година АМ "Струма" ще бъде завършена, но без участъка в Кресненското дефиле и тунела "Железница", обяви за БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той допълни, че паралелно с това се разработват тръжните процедури по тунела "Железница".

По думите на министър Нанков, правителството планира и разширяване на магистрала "Тракия" в участъка София - Пловдив, откъдето само за едно денонощие по Коледните празници 30 000 автомобила са напуснали София.

По предписание на ЕК ще се ремонтират и всички опасни тунели по магистралите - "Ечемишка", "Топли дол" и "Траянови врата".

Средна денонощна интензивност на автомобилното движение по магистралите

Министър Нанков е убеден, че 2018 година ще бъде освен годината на толтаксите, а и на АМ "Хемус", тъй като ще стартира реалното, физическо изпълнение на 26 км от нея - от западна страна на Ябланица до пътен възел Боаза, до Тетевенския разклон. „Проектираме още 50 км и ще стартираме с тръжните процедури за избор на изпълнители до разклона за Плевен и от източната страна - от Белокопитово до Бухово са още 16 км. Стартираме с реалното строителство през 2018 година", уточни министър Нанков.

Относно винетките министърът на регионалното развитие каза, че през 2019 г. за леките автомобили винетките трябва да станат електронни, а за ТИР-овете над 3,5 т. ще бъдат въведени толтакси. „Това беше основната логика между другото - освен повечето приходи в бюджета, да обърнем модела и да го направим справедлив и честен за всички български граждани. Да намерим баланс между бизнеса и между обществения интерес, тъй като няма друга страна в Европа, в която пътният сектор да се издържа от собствениците и ползвателите на леки автомобили", обясни министър Николай Нанков

„По Програмата за енергийна ефективност до момента са санирани 996 сгради, одобрени са още 2022, но има 80 сигнала за нередности", подчерта министърът на регионалното развитие и благоустройството.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg