EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АМ "Марица" получи пари от бюджета

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АМ "Марица" получи пари от бюджета

mail09:10 | 21.07.2011прегледи 813 коментарикоментари 0


Управляващият орган на оперативната програма "Транспорт" ще подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за доизграждане на автомагистрала "Марица" - лот 1 и 2, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Финансирането се гарантира от държавния бюджет преди окончателното одобрение на проекта от Европейската комисия. Днес министрите гласуваха решение, с което се осигурява изпълнението на дейностите по проекта.
Самото одобрение на проекта от Европейската комисия се очаква да стане през декември 2011 г. Работата по него трябва да започне преди европейското одобрение заради големия обем на дейностите и продължителността по тяхното изпълнение. Целта е подготовката да приключи в график и в рамките на програмния период на ОП "Транспорт". Забавянето ще застраши извършването на необходимите плащания в рамките на срока на допустимост на оперативната програма, се посочва в прессъобщението. Това означава, че за част от плащанията по този договор не могат да се ползват средства от ЕС и ще се наложи те да бъдат за сметка на държавния бюджет.
Сключването на договор за безвъзмездна финансова помощ между управляващия орган на програма "Транспорт" и пътната агенция преди окончателното одобрение на проекта от ЕК не противоречи на еврорегламентите, поясняват от пресслужбата.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg