EUR 1.9558
USD 1.7311
CHF 1.8766
GBP 2.3443
CNY 2.7142
you tube
mobile version

Алтерко АД директно на FWB

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Алтерко АД директно на FWB

mail15:15 | 10.11.2021прегледи 498 коментарикоментари 0


На 3 ноември бългаската компания Алтерко АД получи потвърждение за допускане до търговия на официален пазар на Франкфуртската фондова борса.  Официалната дата на приемането за търговия е фиксирана на 19 ноември 2021 г., а първата дата за търговия с акциите на дружеството във Франкфурт ще е 22 ноември 2021 г. (понеделник).

Алтерко АД е първата българска компания, чиито акции са допуснати на чужд регулиран пазар директно (не като депозитарни сертификати тип GDR). И вторият български емитент след 11-те борсово търгувани фонда на Експат Асет Мениджмънт. Франкфуртската фондова борса е най-големият финансов пазар в ЕС. Листингът там ще осигури на инвеститори от цял свят лесен достъп до акциите на компанията и ще гарантира значително по-добри перспективи за привличане на капитали за развитие в средносрочен план.

Алтерко АД е една от най-перспективните и динамично развиващи се технологични компании в България, която създава иновации чрез проектиране, производство и разпространение на висококачествени IoT решения и продукти. Компанията е публична от 2016 г. и се търгува на Българска фондова борса. Пазарната й капитализация към 3 ноември е 406.8 млн. лв. Основните пазари на дружеството са Западна Европа и Северна Америка.

Процесът на регистрация за търговия на официалния пазар във Франкфурт включва установяване на много взаимоотношения с важни нови партньори, регистрация на акциите за съхранение и сетълмент в международни депозитари и преминаване през дю дилиджънс процедурите на организации като Clearstream Banking и Deutsche Boerse. Радваме се, че успяхме да извървим заедно с екипа на Алтерко целия този път и благодарим за доверието на компанията към нашата доказана инфраструктура, опит и експертиза за подобни проекти.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:
 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg