EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Алое Ко и БАН, финансирани от еврофондове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Алое Ко и БАН, финансирани от еврофондове

mail14:15 | 12.10.2010прегледи 1593 коментарикоментари 0


Българската софтуерна компания Алое Ко и Институтът по информационни технологии към Българската Академия на Науките завършиха успешно проекта "Производствени разписания и управление на запаси в малките и средни предприятия", който е финансиран от Национален иновационен фонд към Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП), като част от Рамковата програма за конкурентоспособност и иновации на Европейския съюз.
"След проучване на различни организации се спряхме на фирма Алое Ко за партньор в реализацията на проекта, тъй като компанията има дългогодишен опит в разработката и внедряването на информационни системи за управление на бизнеса и в най-пълна степен отговаряше на поставените критерии. Основна цел на съвместния ни проект беше предлагането на иновативни методи и подходи за практическото решаване на две основни задачи, възникващи при управлението на малките и средни предприятия от сферата на производството и снабдителската дейност - предмет на първата задача беше изготвянето на разписания, оптимизиращи натоварването на производствените мощности, а втората беше свързана с проблемите по управлението на запасите в складовото стопанство. Благодарение на отличната координация между екипите на ИТТ - БАН и Алое Ко, реализирахме успешно и в срок поставените задачи, а всички документи за мониторинг на отделните етапи бяха приети без забележки" - коментира доц. д-р Владимир Монов от Института по информационни технологии към БАН.
Проектът стартира през 2008 г. и обхваща четири етапа от по шест месеца, като ИИТ - БАН осъществява изследователската и научна част, а Алое Ко ООД извършва научно-приложната дейност чрез разработката на софтуерен прототип за оптимизация на производствените разписания и управление на складовите запаси. Програмните модули са тествани, като са решавани задачи от текущата практика на компанията. За целите на проекта са проучени както български, така и световни практики в областта.
"В рамките на проекта създадохме ноухау в партньорство с водеща научна институция в лицето на ИТТ - БАН. В следпректната фаза разработеният софтуерен прототип ще стане част от ERP системата EnterpriseOne. По този начин резултатите от съвместната ни работа ще бъдат достъпни за малките и средни предприятия в България, които ще могат да се възползват от иновативните методи за оптимизиране на производствените мощности и управление на складовото стопанство", обясни Наталия Футекова, управител на Алое Ко.
Компанията има дългогодишни традиции в сътрудничеството с научни организации. Алое Ко предоставя безплатни учебни материали и лицензи за ERP решението EnterpriseOne на университети в страната. Организацията съдейства и на дипломанти в разработката на магистърски и бакалавърски тези.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg