EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Алкохолни босове на опашка за бандероли

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Алкохолни босове на опашка за бандероли

mail15:00 | 03.08.2010прегледи 805 коментарикоментари 0


Масови проверки на полицията в рамките на две операции "Акцизи" и "Фалшификаторите" в началото на юни и юли успяха да извадят на светло голяма част от продажбата на алкохол в страната, съобщава в. Стандарт. Това се случва за първи път през последните 2 десетилетия. Тримата най-големи играчи в бранша веднага смениха тактиката. Единият от тях дори планира да подмени цялата продуктова гама. Поради тази причина щандовете му в големите търговски вериги са празни.
Другият голям производител от Карнобат пък направи истинска революция, като реши да излезе в белия сектор. В Търговище също са заявили по-големи количества бандероли. Изчисления на голямата компания за пазарни проучвания Nielsen разкриха преди 2 години пазарните дялове на тримата големи производители. От данните им стана ясно, че близо 170 млн. лв. не влизат годишно в хазната заради фалшиви бандероли, а цели 85 на сто от твърдия алкохол е нелегален. И това е бизнес на големите производители, а не на гаражните ментета.
 Карнобатският производител на алкохол "Сис Индъстрис" е заявил рекордно високи количества бандероли в бургаската митница. Това съобщиха за "Стандарт" източници от морския град. Според неофициални данни за юли фирмата собственост на Миню Стайков е заявила покупката на бандероли за 6 млн. лв. За август заявката е 7 млн. лв., а през септември от Карнобат искат ценни хартийки, с които се облепват бутилките с твърд алкохол за 10 млн. лв. Това е истинска революция, след като досега фирмата е купувала бандероли между 900 000 и 1,2 млн. лв. месечно.
Очаква се същото да направят и останалите два големи производителя. "Очакваме от тях още 15 млн. лв. приходи на месец", заявили за вестника от митниците.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163