EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Алкомет" АД - Шумен ще инвестира 137 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Алкомет" АД - Шумен ще инвестира 137 млн. лв.

mail11:03 | 07.09.2023прегледи 635 коментарикоментари 0


През сайта на Българската фондова борса "Алкомет" АД - Шумен уведомява своите акционери за тригодишната си инвестиционна програма на стойност около 137 милиона лева.

Програмата предвижда разширение на съществуващ валцов цех 2 с допълнителни 5000 кв. м и увеличаване на производствените мощности за валцови продукти и изграждане на нов леярен цех, в който е планирано изграждане на високотехнологична линия за леене на рулони, която ще позволи на компанията да увеличи производствения си капацитет на вече предлаганите продукти, както и да произвежда нови видове сплави за конверторно фолио и фолио за акумулатори.

Компанията планира две нови преси за екструдиране и изграждане на нова линия за пасивиране, както и високотехнологична линия за повърхностна обработка на детайли за автомобилния сектор.

Линията е с по-голям капацитет и по-добра производителност, което ще допринесе за подобряване на качеството и съкращаване на времето за обработка на алуминиевите детайли, пише в инвестиционната програма.

На Фондовата борса акциите на дружеството се купуват по 7,81 лева за брой, практически без промяна спрямо година по-рано. Общото събрание на дружеството гласува през юни брутен дивидент от 0,785 лева за 2022 година.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg