EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Албена няма къде да изхвърля отпадъците си

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Албена няма къде да изхвърля отпадъците си

mail14:02 | 22.07.2016прегледи 1244 коментарикоментари 0


„Албана" АД обвини община Балчик в злонамерено отношение към курорта и към българския туризъм. Причината е забраната биологичните отпадъци на ваканционното селище да бъдат извозвани до депото на Балчик.

По думите на кмета на Балчик Николай Ангелов депото в морския град е затворено и в момента се рекултивира, а претоварната им станция не работи с такъв вид смет, затова в "Албена" са предупредени, че трябва да карат отпадъците си на регионалното сметище в село Стожер.

„В момента сме затворили сметището и не приемаме отпадъци. Те са изхвърляли, но започна рекултивацията и не може да се изхвърля нищо. Досега го ползваха без проблем, но в момента работим усилено", каза Ангелов.

От "Албена" АД са платени 400 хил. лв. такса за депониране на отпадъците. В туристическото дружество не приемат решението на Общината и задават въпроса защо рекултивацията се извършва през летния сезон, когато курортът е пълен с туристи.

„За да бъдем коректни към гостите си в пика на лятото и да можем да поддържаме селището в отличен вид, ние ще трябва да поемем допълнителна финансова тежест", коментират от дружеството.

"Албена" АД ще поиска от община Балчик компенсация за причинени финансови вреди./Дарик


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg