EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Албания още една година във Фронтекс

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Албания още една година във Фронтекс

mail11:00 | 27.12.2018прегледи 1418 коментарикоментари 0


Албанското министерство на отбраната продължи с една година участието на морския си флот в операциите по издирване и спасяване на Фронтекс, предаде Асошиейтед прес.

Министърът на отбраната Олта Джачка заяви днес, че мисията на военните кораби, предимно в Егейско море, ще продължи и през 2019 г.

Тя каза, че албански моряци са спасили хиляди човешки животи през последните две години, когато мигранти се опитваха да преминат от Турция в Гърция.

За първи път Албания, член на НАТО от 2009 г., участва в морска мисия на алианса, посочва АП.

Същевременно, бе огласено проучване за настроенията спрямо ЕС.

Сред страните кандидати за членство в ЕС най-голяма подкрепа за членство в съюза има в Албания - 93 процента, показват резултатите от най-новата анкета на Европейската комисия, цитирани от Танюг.

Следва Република Македония с 58 процента подкрепа за членство в ЕС, Черна гора с 45 процента, Сърбия с 42 процента. Същевременно 22 процента от сръбските граждани смятат, че членството би било лошо решение.

На въпроса ще доведе ли членството в ЕС до благосъстояние на страната ви като цяло, 95 процента от албанците са отговорили положително, следва Република Македония със 71 процента и Черна гора с 61 на сто. В Сърбия положително са отговорили 56 процента от анкетираните, а 29 на сто имат отрицателно отношение по въпроса.

На въпроса за доверието в медиите 62 процента са отговорили, че не вярват на печатните медии, а 28 процента са отговорили, че вярват. 

На въпроса имате ли доверие в правителството, на Западните Балкани преобладават отрицателните отговори. В Сърбия подкрепата за правителството е малко по-голяма в сравнение с останалите страни от Западните Балкани: 37 процента са казали, че имат доверие, а 55 на сто са отговорили, че нямат доверие в управляващите.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg