EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Акционерите изгониха председателя на Bank of America

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Акционерите изгониха председателя на Bank of America

mail20:23 | 30.04.2009прегледи 824 коментарикоментари 0


k_lewisАкционерите на Bank of America отстраниха Кенет Люис от поста му председател на банката и го смениха с Уолтър Маси, който от 16 години е член на борда на директорите. Решението бе взето след продължителни и ожесточени критики към управлението на Люис, предаде AP.
Той обаче ще запази поста си на главен изпълнителен директор на най-голямата американска банка. Според анализатори всеки пак това е залезът на неговата кариера.
Люис бе порицан поради закупуването на инвестиционната банка Merrill Lynch през миналата година, което принуди BoА да търси помощ от правителството.
Bank of America плати за Merrill $29 млрд. през септември, което намали паричните й резерви, точно когато тя се нуждаеше най-много от тях.
Засилването на кризата в банковия сектор я принуди да вземе $25 млрд. правителствена помощ от Програмата за изкупуване на проблемните активи, известна като TARP. Тя бе създадена, за да спаси закъсалите банки в разгара на финансовата криза.
В началота на годината институцията поиска допълнителни $20 млрд.
Bank of America реализира печалба от $4.2 млрд. през първото тримесечие на 2009, в сравнение с $1.7 млрд. загуба за предходното.
Съдбата на 62-годишния Люис сполетя неотдавна и шефовете на други две големи закъсали банки - Кен Томпсън от Wachovia и Кери Килинджър от Washington Mutual. Wachovia бе купена от Wells Fargo, докато Washington Mutua фалира.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 905