EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Акциите на СО в "Халите" запорирани още

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Акциите на СО в "Халите" запорирани още

mail10:10 | 29.12.2011прегледи 714 коментарикоментари 0


Запорът върху акциите на Столична община в "Централни хали" може да бъде свален единствено от този, който го е наложил, а към момента частният съдебен изпълнител въпреки решението на съда продължава да не премахва запора, съобщи председателят на Столичния общински съвет Андрей Иванов.
Заради средства, които общината трябваше да плати по дело срещу нея за отчуждаването на имот за изграждането на пробива на бул. "Ген. Данаил Николаев", бяха запорирани акции на Столична община в халите, оценени приблизително на стойност 4 милиона евро.
След 5-6 месеца съдебни дела в крайна сметка през декември по казуса има решение на Върховния касационен съд в полза на Столична община, но към момента частният съдебен изпълнител отказва да изпълни волята на съда, обясни Иванов. За това общината ще изпрати оплакване до Инспектората на Министерството на правосъдието, който контролира дейността на частните съдебни изпълнители.
"Към днешна дата остава запорът върху акциите на "Столична община" и акциите в Общинска банка, наложен от един и същи съдия", обясни Иванов. Запорираните акции на Столична община в Общинска банка са на обща сума от 50-60 милиона лева. /БГНЕС


 


Тагове: София, акции,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1034