EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Акциите на Mercedes паднаха

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Акциите на Mercedes паднаха

mail14:00 | 25.10.2012прегледи 535 коментарикоментари 0


Акциите на германския автомобилостроител Daimler AG поевтиняха с цели 4%, след като производителят на луксозните автомобили Mercedes Benz понижи прогнозата си за печалбата за 2012 година и предупреди, че заради тежките пазарни условия се отказва от целта за печалба догодина, предаде ДПА. Котировките на щутгартската компания спаднаха до 36,31 евро (47,20 долара) за акция в ранната търговия във Франкфурт на фона на последните резултати на групата, които бяха приети като пореден сигнал за отражението на забавящия се световен растеж и дълговата криза в еврозоната върху автомобилната индустрия в глобален план. Daimler обяви късно вчера, че забавянето на световната икономика ще доведе до годишна печалба преди лихви и данъци на стойност около 8 милиарда евро. Първоначалната прогноза бе за 9 милиарда евро, припомня БТА.
"Заради икономическите предизвикателства Daimler няма да достигне за цялата 2012 година високата миналогодишна печалба преди лихви и данъци, но все пак отново ще отчете добра печалба", заяви главният изпълнителен директор Дитер Цече, който е задействал програма за намаляване на разходите.
В битката за продажби на световния пазар на луксозни автомобили основната марка Mercedes Benz на Daimler губи позиции в полза на конкурентите Bayerische Motoren Werke AG, по-известна с абревиатурата BMW, и Audi, която е под шапката на Volkswagen AG,отбелязва ДПА.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg