EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Активността на БФБ бе ниска

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Активността на БФБ бе ниска

mail17:48 | 13.01.2010прегледи 450 коментарикоментари 0


Сравнително без промяна останаха индексите в сряда, след по сериозните разпродажби от вторник. Изглежда корелацията с чуждестранните пазари и международното намаляване на апетита към риск намери отражение в понижена активност на БФБ днес.

SOFIX регистрира слабо изменение, записвайки актив от 0.05%. Водещи за индекса бяха Албена АД, Корпоративна търговска банка и Монбат. Производителят на акумулатори прибави 0.61% към пазарната си капитализация на дневна база, след като близо 2 200 акции смениха своя собственик. 4-ри от компонентите на най-стария измерител останаха без промяна, а на страната на губещите останаха Холдинг пътища и Енемона АД – Козлодуй. Софарма АД продължи да се разменя на по-големи пакети. Производителката на лекарства, която бе първа по оборот в най-стария измерител за деня, поевтиня със 1.10%.

Ръст регистрира и по-широкият BG40. Сред лидерите там се открои Корпорация за технологии и иновации Съединение АД, Синергон холдинг и Неохим.

В по-общ план раздвижване имаше по позициите на Българска роза-Севтополис АД, където продължават да се разменят пакети на цена от 1.49 лева за акция. Първа инвестиционна банка и компенсаторните инструменти също се радваха на повишено внимание в рамките на днешната търговия.

Данните в този бюлетин са събрани от различни източници и се предоставят oт Булброкърс единствено като средство за информация. Булброкърс не поема отговорност за верността на предоставената информация. Нищо в този бюлетин не препоръчва покупката или продажбата на определена валута, или финансов инструмент.

 

Източник : Infostock.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg