EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Актавис продава дистрибуторския си бизнес в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Актавис продава дистрибуторския си бизнес в България

mail11:24 | 08.03.2010прегледи 2740 коментарикоментари 0


Международната генерична компания Актавис Груп днес съобщава, че продава своята дистрибуторска компания в България Хигия ЕАД на частния инвеститор Росица Веселинова Великова.
Решението е в резултат на детайлния бизнес анализ на глобално и местно ниво, който компанията осъществи през 2009-та година. Според стратегията за своето бъдещо развитие, Актавис ще фокусира усилията си върху своя основен бизнес- разработка, производство и продажба на висококачествени генерични медикаменти.
“ Актавис е най-голямата фармацевтична компания в България по отношение както на продажби, така и на производствен капацитет. Нашите бъдещи планове са фокусирани върху основната дейност на компанията и не включват дистрибуция”, коментира г-н Илия Пашов, изпълнителен директор на Актавис България. “ От офертите, които получихме, ние избрахме най-добрата не само за Актавис, но и за служителите на Хигия и бъдещото развитие на компанията на местния дистрибуторски пазар. Актавис ще продължава да работи с Хигия и останалите фармацевтични дистрибутори в страната”, допълва той.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg