EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

АКТА отхвърлено

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

АКТА отхвърлено

mail14:53 | 04.07.2012прегледи 315 коментарикоментари 0


Европейският парламент отхвърли Международното споразумение за борба с фалшификатите (АСТА) и то няма да се прилага на територията на ЕС. Споразумението е било отхвърлено с 479 гласа "против" срещу 39 "за" и 165 "въздържали се".
В ЕП беше внесена и петиция от името на 2,8 млн. европейски граждани, с искане споразумението АСТА да бъде отменено. 22 от 27-те държави-членки на ЕС ратифицираха АСТА, преди окончателното решение да бъде взето от ЕП.
Първоначално АСТА бе приета от ЕС, САЩ, Австралия, Канада, Япония, Мексико, Мароко, Нова Зеландия, Сингапур, Южна Корея и Швейцария.
След масови протести в цяла Европа общо 4 комисии в ЕП препоръчаха документът да бъде отхвърлен. Сред тях бе и водещата комисия по международна търговия.
ACTA или Търговско споразумение за борба с фалшифицирането, е международно търговско споразумение за опазване на интелектуалната собственост в интернет.
Споразумението даваше право на властите да изискват лична информация за потребителите на интернет-услуги, както и да предприемат наказателни мерки срещу тези, които нарушават авторските права на компаниите приносители.
Споразумението засягаше пълният спектър от продукти, търгувани и/или разпространявани в интернет - от дрехи и обувки, през лекарства, до музика и филми./bTV
 


Тагове: ЕП, АКТА, интернет
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4166