EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ако имате излишни 12 хил.лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ако имате излишни 12 хил.лв.

mail12:00 | 18.11.2014прегледи 1127 коментарикоментари 0


Ако имате за харчене свободни 12 002 лева може участвувате в търг за разпродажбата на това, което е останало от фабриката за вълнени издеяли в Зверино Маколана България.
Синдикът на бившата фабрика Росица Томова е обявила продажба на текстилни суровини, материали и отпадъци. Фирмата от миналата година е обявена в несъстоятелност и от тогава се разпродават активите й. Сега са обявени на търг текстилни отпадъци, които са обезценени от 96 до 100 %. Тяхното състояние е силно замърсено, а някой от тях са мокри с пораснали растения по тях. Началната тръжна цена на всичките активи е 12 002 лева.  Търгът ще се проведе на 20 ноември в 9 часа.

Още през лятото синдикът обяви разпродажба на движимо и недвижимо имущество на предприятието за над 1 500 000 лв. Италианската фирма "Марколана" е приватизирала преди няколко години прочутата в миналото фабрика за родопски одеала в мездренското село Зверино. А квалифицираните в традиционния за селото занаят започнали да тъкат вълнени платове.
Проблемите с финансите на фирмата започнаха през 2010 година. Малко след това и работници си потърсиха неполучени заплати. Стигна се и до масови протести на служителите. Доста от тях стигнаха до дела, тъй като и след като предприятието преустанови дейността си, техните заплати все още не бяха изплатени. Инспекцията по труда беше наложила и солидна глоба, заради задълженията.
Активите включват земя в мездренското село и сградите върху нея. Това са административна двуетажна постройка и тъкачен цех, който също е на два етажа и е с две части - предачен и шивашки. Освен това има тъкачен склад. Към тях се добавят и предачен цех със сграда към него. На тезгяха е и ремонтно-механичен цех, както и бояджийница и преустроен кантар колиен. Част от активите за продан са и сградата за пропуск и леарния цех.

Последно малката българска фабрика произвеждаше и мохерен плат.


Тагове: лева, търг
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg