EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

Азербайджан купува руски самолети, строи завод

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Азербайджан купува руски самолети, строи завод

mail11:41 | 10.08.2016прегледи 1689 коментарикоментари 0


В Баку,  Азербайджан се планира да се открие завод за сглобяване на самолети, както и център за модернизация на хеликоптери. Това бе съобщено от руския вицепремиер Дмитрий Рогозин, предаде АПА.
„Има голям интерес, що се отнася до самолетите руско производство, за сглобяване на самолети в Азербайджан. В Баку ще бъде открит завод за сглобяване на авиация и хеликоптерен център“, заяви Рогозин.

Същевременно стана ясно, че Азербайджан е заинтересован от закупуването на 10 самолета МС-21 от Русия, като договорът за сделката може да бъде сключен още през февруари следващата година, пише „Ведомости“. Това заяви още Дмитрий Рогозин.
„Поставили сме си за цел през февруари да подпишем договора за не по-малко от 10 самолета МС-21“, съобщи той след края на тристранната среща между президентите на Русия, Азербайджан и Иран.
По неговите думи, Азербайджан ще се включи „в логистиката за доставки на оборудване и агрегати за този самолет“. „Тоест Азербайджан ще го закупи, и ще използва, ще получава бонуси от гледна точка на поддръжката на постоянната летателна способност на всички тези машини“, поясни Рогозин.
Азербайджан също така се интересува от закупуването на самолети „Руслан АН124“, добави вицеприемиерът.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg